Erasmus + 2016-17

Beszámolók

A projekt összefoglalása (letöltés)

Tanári beszámolók:

Diák beszámolók

  • Brutyó Richárd - szakács élménybeszámoló - Seefeld (letöltés)
  • Patyi Melinda cukrász beszámoló - Csíkszereda (letöltés)
  • Szabó Diána - cukrász élménybeszámoló - Málta (letöltés)
  • Vég Péter - pincér-élménybeszámoló - Lleida (letöltés)

Receptbank

Tanulóink által gyűjtött receptek.


Beszámoló a külföldi szakmai gyakorlatokról

2017. március 30-án (csütörtökön) 17 órakor a tanétteremben mindenkit szeretettel várunk a külföldi szakmai programok zárórendezvényére!

Az Erasmus+ program keretében tavaly külföldön járt diákjaink

  • mutatják be képzési helyüket,
  • osztják meg élményeiket,
  • mesélnek tapasztalataikról,
  • készítenek kóstolókat.

Ezen a rendezvényen vehetik át a diákok Europass bizonyítványukat!

Ha te is szeretnél egy hónapos külföldi szakmai gyakorlatra jelentkezni a következő pályázati körben, gyere és hallgasd meg az élménybeszámolókat és kóstold meg a ízelítőket, amiket a kinti tapasztalatok alapján diáktársaid készítenek!


Erasmus+ külföldi szakmai gyakorlatra utazó diákok névsora

A „Vendéglátós tudásimport” nevű programban a következő kiutazásokra pályázhatnak szakmás és szakközépiskolai tanulóink:

Olaszország Grado

  • munkanyelv: angol és elemi olasz
    1.    Cseszkó Péter    frissen végzett
    2.    Takács Martin    frissen végzett
    3.    Katona-Kiss Dániel
    4.    Csepella Henrik
    5.    Koncz Péter
    6.    Jenei Bettina

Spanyolország Lleida

  • munkanyelv: angol
    1.    Flick Krisztina
    2.    Karsai Atanáz
    3.    Novkov Glória
    4.    Vég Péter

Málta Valletta

  • munkanyelv: angol
    1.    Bozsák Anett    frissen végzett
    2.    Szabó Diána    frissen végzett
    3.    Bánóczki László
    4.    Kasza László
    5.    Czigeldrom-Korom Judit
    6.    Papp Petra Judit
    7.    Schott Réka
     

Németország München

  • munkanyelv: német vagy angol
    1.    Csernus Fanni
    2.    Kovács Gabriella Rebeka

Németország Hameln

  • munkanyelv: német vagy angol
    1.    Berta Ibolya
    2.    Tatár Eszter

Románia Csíkszereda

  • munkanyelv: angol vagy német
    1.    Patyi Melinda
    2.    Rádi Alexandra
     

Ausztria, Tirol/Seefeld

  • munkanyelv: német vagy angol
    1.    Brutyó Richárd
    2.    Tóth Marcell


Tartalékos:
Erdei Máté    frissen végzett
Prostek Nóra


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242

+36 30 572-5249
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119


Órarend | E-naplóEbéd 


Megfontolandó tanácsok a digitális munkarend idejére.


Igazgatói tájékoztató levél, 2020.03.23.


Tájékoztatás az iskolánkban alkalmazott digitális munkarenddel kapcsolatos fontosabb tudnivalókról


Az NGSZ tájékoztatója a 2020. március 18-tól érvényes étkezésre vonatkozó szabályozásról.


Igazgatói tájékoztató levél, 2020.03.16.


A NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL tájékoztató levele.


Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatójának tájékoztató levele.


Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

 

A péntek este elhangzott bejelentésnek megfelelően 2020. 03.16-án, hétfőtől, előre nem meghatározott ideig

a diákok nem látogathatják majd az iskolákat a koronavírus fenyegetés okán kialakult veszélyhelyzet miatt.

A kialakult helyzetben új oktatási munkarendre állunk át, úgynevezett tantermen kívüli digitális munkarendre.

Ez azt jelenti, hogy tanulóink digitális úton jutnak majd hozzá a tananyagokhoz, amit a tanárok online módon juttatnak

majd el a részükre. Kérjük iskolánk valamennyi tanulóját, hogy saját érdekében aktívan működjön közre az ismeretek

sikeres elsajátításában, a tanév és a vizsgaidőszak ezen munkarend alkalmazásával így teljesíthetővé válhat.

Amint további információ áll rendelkezésünkre, valamennyi érintett számára megosztjuk. 


Eljárásrend a határon túli, Szegeden kollégiumban lakó vagy bejáró tanulók és alkalmazottak tekintetében.


A középszintű érettségi vizsga tantárgyankénti témakörei


A Szegedi Szakképzési Centrum koronavírus járvány megelőzésével kapcsolatos intézkedései és ajánlásai.


Kormányzati tájékoztató a koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekről.


 Az ideiglenes felvételi jegyzék elérhető itt.


Képzéseink 8. osztályt végzettek számára:

  • Technikum: vendégtéri szaktechnikus
  • Szakképző iskola: szakács

A részletekről bővebben itt olvashat.


Külföldi nyelvtanulási program csoportos kiutazás tájékoztató itt olvasható.


A Szakmahorizont 2020/2021. című pályaorientációs kiadvány itt olvasható.


Tájékoztató a megújuló szakképzésről. A megnyitáshoz kérjük kattintson a képre!

Programok érdeklődőknek

Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek 2018/19 | 2017/182017/16 |...
(lásd Projektjeink menüben)


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


Határtalanul

Részletek2019 | 2018 2017 | 2016 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »