ISKOLÁNKRÓL

Az alapítók - maguk is jeles vendéglős szakemberek - a kiváló szakács- és cukrászmester, Hansági Ferenc munkálkodásának szellemében hívták életre az Oktatási Alapítványt 1991-ben. Többirányú szakképesítéssel, idegen nyelv ismerettel rendelkező, a vendéglátás és idegenforgalom területén színvonalas és korszerű szaktudással bíró tanulók képzésére létesült az iskola.

A Hansági külső szemmel

Egyetemisták vizsgálták, mérték, elemezték iskolánkat több napon keresztül,több féle szempontból. Órát látogattak, tanárokkal, diákokkal beszélgettek. Az iskola dokumentumait elemezték. Sokszor elkisértük kamerával is őket. ...és végül egy riport keretében foglalták össze a tapasztaltakat.

Szakgimnázium - képzési környezet

Iskolánk nagyon jó képzési környezetet biztosít a szakközépiskolások számára.

 • Korszerű technikai háttér:

  Teljes WIFI lefedettség - a diákoknak ingyenes WIFI hozzáférés
  Minden osztályterem rendelkezik internet eléréssel.
  Az osztálytermek 90%-a projektorral rendelkező (70%-ban interaktív táblás) multimédia terem.

  A szaktantermek (tankonyhák, tanéttermek) felszereltsége kiváló!
  Tavaly itt rendezték a cukrász és szakács mestervizsgákat, ... és itt volt a "Konyhafőnök" című főzőshow válogatója.
 • Kiváló tanár csapat

  Tudás és emberség mindenekfelett!
  Nálunk a fő cél, hogy a gondjainkra bízott diákokat értő gonddal formálgassuk, felkészítsük az életre. Ebben mi nagyon toleránsak, segítőkészek, együttműködők vagyunk. Így családias hangulatban, családias törődéssel, stresszmentesen telnek a diákévek. Nagy az iskola befogadó és megtartóereje. A tanárok kiválóan képzettek, így nem csak a kiváló képességű diákokból képesek a jót kihozni, hanem az integráltan oktatott SNI-s diákokat is képesek fejleszteni.

  Kiváló szakmai tanárok:

  A diákokat mester cukrászok, mester szakácsok és mester pincérek készítik fel a szakmai vizsgákra. Ők a mester vizsgán már letettek valamit az asztalra. Ismerik és szeretik, művelik a szakmájukat. Ismerik a szakma követelményeit, a külső cégek elvárásait, a fejlődés trendjeit.
   
 • Emberi viszonyok:

  Iskolánk méreteiből adódóan családias, jó hangulatú kapcsolatok alakulnak ki a diákok és a tanárok között. Jó visszanézni a FaceBook-on a fényképeket. Ezeken észrevenni a jó diák-tanár kapcsolatot.
 • Projektek, ahol észrevétlen a tanulás

  Ilyenek például:

  ... a vacsoraestek, ahol a diákok a szülőket megvendégelik. A szakácsok főznek, a cukrászok desszertet készítenek, a pincérek felszolgálnak és az utazásügyintézők bemutatót tartanak.
   

 • Túrák, amik összekovácsolnak

 • Új technológiák: animáció az oktatásban - AnimClass

Külföldi gyakorlatok

A szakgimnáziumos és szakközépiskolás diákok is részt vehetnek az Erasmus+ program keretében egy hónapos külföldi szakmai gyakorlaton, hogy kipróbálják magukat, megismerjék más országok lehetőségeit. ...és hogy plusz referenciákat gyűjtögessenek a munkábaálláshoz.

Az idén a következő országokba utazhatnak nyári gyakorlatra a diákok:

 • Ausztria, Görögország, Málta, Németország, Olaszország, Románia, Spanyolország

A jó munkaerőt mindenhol visszavárják!

Riport: Hogy jutottam ki a Hansági után közvetlenül külföldre?

Farkas Péter még csak most végzett, de iskola után máris egy tengerjáró hajón dolgozik. Hogy csinálta? Tudatosan! A riportból te is megtudod, hogy tűnt ki a sok jelentkező közül egy friss Hanságis végzettséggel. Ha végignézed a videót, megtudod, hogy mi az a sok jó referencia, amelyet a Hanságis tanulmányai alatt szerzett 2 év alatt, és hozzásegítette egy jó álláshoz.


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242

+36 30 572-5249
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek 2018/19 | 2017/182017/16 |...
(lásd Projektjeink menüben)


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


Határtalanul

Részletek2019 | 2018 2017 | 2016 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »