Diétás szakács Képzési formák: képzési idő jelentkezési lap 8. osztályt végzettek részére (nappali): - - 10. osztályt végzettek részére (nappali): - - Érettségizettek részére (nappali): - - Legalább 10 osztályt végzettek részére (esti): (jelentkezési feltétel: szakács végzettség és 2 éves szakács gyakorlat) 0,5 év «letöltés» államilag elismert szakképesítés OKJ 35 811 03 A diétás szakács legfontosabb feladata: A korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása, valamint a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, tálalása Megtervezi a különböző korcsoportok részére előírt tápanyagszükségletet Meghatározza az ételkészítés során felhasznált alapanyagok tápanyagértékét Alkalmazza az egészséges táplálkozás előírásait A vendégek állapotának és betegségének megfelelően állítja össze az ételeket A képzés és a tanműhelyi gyakorlat helyszíne: Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola (Szeged, Kenyérgyári út 8.) Szakképzéseinkre jellemző: Kiválóan felszerelt oktatótermek. Jól képzett tanárok és szakoktatók. Emberközpontú oktatás. Szinvonalas gyakorlati oktatóhelyek a nagy hotelektől a kisvendégőkig. Külföldi szakmai gyakorlatok. A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert szakmai végzettséget igazoló középfokú OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott EUROPASS típusú bizonyítvány is igényelhető.