Vendéglátó-üzletvezető Képzési formák: képzési idő jelentkezési lap 8. osztályt végzettek részére (nappali): - - 10. osztályt végzettek részére (nappali): - - Érettségizettek részére (nappali): - - Legalább 10 osztályt végzettek részére (esti): (felvételi követelmény: cukrász, pincér, szakács, vendéglátó eladó végzettség és szakmai előképzettségben szerzett szakképesítéssel betölthető munkakörben szerzett legalább két éves gyakorlat) 1 év «letöltés» Végzettség: államilag elismert Vendéglátó-üzletvezető szakképesítés OKJ szám: 35 811 02 A Vendéglátásszervező‐vendéglős a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységet üzemeltet. Irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási, a gazdálkodási tevékenységeket. Kínálatot állít össze, irányítja a marketing tevékenységet (üzletpolitika, marketingstratégia, cégarculat, reklám). Magasfokú kommunikációs képességekkel rendelkezik. Kapcsolatot tart a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági‐ , munka‐ és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról. A vendéglátó-üzletvezető feladatai: vállalkozás alapítása és működtetése üzleti terv készítése gazdálkodás, gazdasági elemzéseket végzése vendéglátó üzlet napi munkájának szervezése, irányítása piackutatás végzése, elemzése (igények felmérése, az üzlet kínálatának meghatározása) reklámtevékenység koordinálása panaszkezelés szóbeli és írásbeli kommunikáció magyar és idegen nyelven termelő és értékesítő tevékenységet végzése Jellemző munkakörök vendéglátó-üzletvezető végzettségűek számára: Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője Pl. cukrászdavezető, csárda üzletvezetője, étterem üzletvezetője, éttermi és rendezvényigazgató, éttermi igazgató, hidegkonyha‐vezető, vendéglő üzletvezetője, munkahelyi étkezde vezetője, szállodai cukrászda üzletvezetője, szállodai salátabár üzletvezetője A képzés helyszíne Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola Szakképzéseinkre jellemző: Kiválóan felszerelt oktatótermek. Jól képzett tanárok és szakoktatók. Emberközpontú oktatás. Színvonalas gyakorlati oktatóhelyek a nagy hotelektől a kisvendéglőkig. Külföldi szakmai gyakorlatok. Keresett a jó szakember! Jó tanulóinkat szívesen várják a gyakorlati helyek, a külföldi partnerek és a térség munkaadói.