2018.06.15. Megszületett a döntés! - Erasmus+ külföldi szakmai gyakorlatra utazó diákok névsora

Ausztria – Seefeld/Tirol               

  • Kiss Ádám Milán 1/9.B szakács
  • Oszipcsuk Alexandra Ksz/11.B szakács

Németország - Hameln

  • Bukvity Lorisz 1/9. B szakács
  • Bakos Bence Ksz/11.B szakács                                

Németország - München

  • Lakatos Judit Ksz/11.A cukrász
  • Lakatos Laura Ksz/11.A cukrász
  • Papp Rebeka Ksz/11.A cukrász
  • Dudás Tamara Ksz/11.A cukrász

Málta - Valletta                   

I. turnus 1 hónapos szakmai gyakorlatra                         

  • Sebestyén Dóra Ksz/11.A cukrász
  • Nagy Torma Róbert Ksz/11.A cukrász
  • Pesti Dzsenifer 1/13.A pincér

II. turnus 1 hónapos szakmai gyakorlatra                         

  • Major Vivien 10.F turisztika
  • Gabnai Csaba 10.F turisztika
  • Tihanyi Fanni 10.F turisztika

Málta - Valletta                   

2 hónapos szakmai gyakorlatra

  • Toldi Bence Ksz/11.B szakács     
  • Göőz Alexandra Ksz/11.B szakács                                   

Erasmus Pro 3 hónapos szakmai gyakorlatra

Szemendrey Zsuzsanna Ksz/11.B szakács

Portugália - Braga

  • Hódi Dávid 10.F turisztika
  • Kollár Tamás 10.F turisztika
  • Bogos Tamás Ksz/11.B pincér
  • Kőrös Zoltán Dávid 1/13.A pincér

Románia - Csíkszereda      

  • Vass Noémi Ksz/11.A cukrász
  • Horváth Vivien 1/13.A pincér
  • Joó Laura Ksz/11.A cukrász
  • László Pakai Ádám Ksz/11.B szakács

Spanyolország - Lleida

  • Miskolczi Emese Ksz/11.A cukrász
  • Parrott Anna Ksz/11.A cukrász
  • Daróczi Kamilla 10.F turisztika

Tartalékok:

  • Csiki Hanna Ksz/11.A cukrász
  • Dudás Dorka 2/10.A turisztika
  • Nagy Lehel 1/9.B szakács
  • Szénási Réka Ksz/11.B pincér
  • Túri Barbara 1/13.A pincér

 Jelenleg a tartalékok ABC sorrendben szerepelnek. Amennyiben üresedés történik bármelyik országban, úgy több szempontot figyelembe véve történik az utazó kiválasztása.

 

Pályázati lehetőségek a 2018/2019. tanévben

A „Vendéglátós tudásimport” nevű programban a következő kiutazásokra pályázhatnak szakmás és szakgimnáziumi tanulóink:

Gyakorlati hely

Időszak

Hossz
(hónap)

Szakma

munkanyelv

Olaszország
Senigallia

2018. nyár

1

szakács,
pincér

angol,
esetleg elemi olasz

Spanyolország
Lleida

2018. ősz

1

cukrász,
szakács,
pincér,
turizmus

angol

Németország
München

2018. ősz

1

cukrász

német vagy
angol

Málta
Valletta

2018. ősz

2

Frissen végzett fiatalok:
szakács,
pincér

angol

Málta
Valletta

2018. ősz

1

cukrász,
szakács,
turizmus

angol

Németország
Hameln

2018. ősz

1

szakács,
pincér

német vagy
angol

Románia
Csíkszereda

2018. ősz

1

szakács,
pincér,
cukrász,
turizmus

angol vagy
német

Portugália
Braga

2018. ősz

1

szakács,
pincér,
cukrász,
turizmus

angol

Ausztria
Tirol/Seefeld

2019. tél

1

szakács

német vagy
angol


Előfeltételek

  • jó tanulmányi eredmény (a bukás kizáró ok),
  • megfelelő szintű nyelvtudás – az OLS nyelvi szintfelmérő megírása,
  • szakmai rátermettség,
  • önálló feladatmegoldó képesség,
  • kulturált viselkedés,
  • megbízhatóság

A gyakorlat tárgya

  • Betekintés az adott ország gasztronómiájába, idegenforgalmába
  • Külföldi ételspecialitások, ill. cukrászati termékek megismerése, receptek gyűjtése
  • Külföldi ételkészítési technológiák, felszolgálási technikák megismerése
  • A szakmai nyelv gyakorlásának lehetősége

A gyakorlat elismerése

  • EUROPASS nemzetközi mobilitási igazolvánnyal.

Hogyan jelentkezz?          

  • Írj motivációs levelet (magyarul és a tanult idegen nyelven, egy oldalas), melyben szerepel osztályod és szakmád megnevezése, majd leírod, hogy hová jelentkezel (célszerű rangsorolva 3 lehetőséget is bejelölni) és mit vársz ettől a programtól. A levélnek tartalmaznia kell elképzeléseidet a külföldi programról, főleg a tapasztalatszerzési szándékot, hajlandóságot az előkészítő foglalkozásokon való részvételre, valamint, hogy vállalod a hazautazás utáni beszámolási          kötelezettséget.
  • Fényképes önéletrajz (magyarul és a tanult idegen nyelven)
  • A jelentkezési dokumentumokat küldd el a projektkoordináló tanárnak e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!
  • A pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 25.


Hansági Ferenc Szakképző Iskolája 
Szeged, Kenyérgyári út 8.
Tel./Fax: 62/547-242 
titkarsag@hansagi.sulinet.hu 
GPS: 46.2574, 20.119


Órarend | E-naplóEbéd 


Aktuális pályázataink, projektjeink

Erasmus+ :: Külföldi gyakorlatok

Részletek 2018/19 | 2017/182017/16 |...
(lásd Projektjeink menüben)


Nemzeti Tehetség Program

Részletek: 2016 | 2015 | 2014 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


Határtalanul

Részletek: 2018 2017 | 2016 | ...
(lásd Projektjeink menüben)


TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK ÖSSZEHANGOLT INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSE - „TUDÁSDEPÓ-EXPRESSZ” (TIOP-1.2.3-11/1)

A pályázat címe:
„Változó Gutenberg galaxis” – Az iskolakönyvtár szolgáltatásainak fejlesztése a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM ORSZÁGOS TEHETSÉGSEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA – (MAGYAR GÉNIUSZ INTEGRÁLT TEHETSÉGSEGÍTŐ PROGRAM) (TÁMOP-3.4.4/B-11/2)

A pályázat címe:

"Behálózzuk a tehetségeinket" - a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola tehetségsegítő hálózatában >>


TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK FELKÉSZÜLÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A RÖVIDEBB KÉPZÉSI IDEJŰ SZAKKÉPZÉS BEVEZETÉSÉRE. (TÁMOP-2.2.5.A-12/1)

A pályázat címe:

Az új típusú szakképzés bevezetésére való felkészülés támogatása a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában >>


Fejlesztések a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában a TIOP-1.1.1-07/1 pályázat támogatásával »